Cover van het derde deel, 'Waarom de Kerk', van Luigi Giussani's "PerCorso"

CobbenhagenAvond: 'Waarom de Kerk?'

De presentatie in Tilburg van de Nederlandse editie 'Waarom de Kerk?' van Luigi Giussani's Perché la Chiesa. Een dialoog met Arjan Plaisier, predikant, en Filip de Rycke, rector van de priesteropleiding van het Bisdom 's-Hertogenbosch.
Michiel Peeters

Op de komende Cobbenhagenavond in studentenkerk Maranatha te Tilburg presenteren Arjan Plaisier, missionair predikant (en voormalig scriba) van de Protestantse Kerk in Nederland, en Filip de Rycke, rector van het Sint-Janscentrum, de priesteropleiding van het katholieke Bisdom van 's-Hertogenbosch, de Nederlandse uitgave van Luigi Giussani's Waarom de Kerk.

Waarom de Kerk is het derde deel van het ParCours, een eigentijdse methode waarmee godsdienstleraar en theologieprofessor Luigi Giussani (1922-2005) zijn leerlingen en studenten de kans wilde geven te onderzoeken of het Christendom redelijk is en relevant voor mensen van deze tijd.

Het eerste deel van de cursus, Het religieuze zintuig (2017), gaat over de mens als behoefte aan het oneindige. Het tweede, Aan de oorsprong van de christelijke claim (2018) behandelt hoe, met Jezus van Nazareth, het Christendom in de geschiedenis ontstaan is. Waarom de Kerk (uitg. Betsaida, 's-Hertogenbosch 2019) wil antwoorden op de vraag: hoe kan iemand nu, 2000 jaar later, zekerheid krijgen over de eventuele relevantie van de figuur van Jezus?

De boeken werden vertaald door Michiel Peeters, studentenpastor van Tilburg University, die de presentatie ook zal inleiden.

Van harte welkom op een presentatie door boeiende sprekers van een fascinerend boek van een zeer interessante auteur!

Meer informatie vindt u op cobbenhagenavonden.nl

De CobbenhagenAvonden zijn door het studentenpastoraat van Tilburg University, studentenkerk Maranatha en katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele avonden. In de geest van universiteitsstichter Cobbenhagen willen ze academische wereld, christelijk voorstel en regio Tilburg bij elkaar brengen. De avonden beginnen om 20.00 uur in studentenkerk Maranatha aan Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg. Na het ‘formele’ gedeelte volgt er een borrel met boekentafel, tot 22.00 uur. De avonden zijn vrij toegankelijk. Na afloop is er een collecte. Aan de Prof. Cobbenhagenlaan is ruim gratis parkeergelegenheid. Station Tilburg Universiteit ligt op 10 minuten loopafstand.

De presentatie van 'Waarom de Kerk' wordt - voor wie geen Nederlands verstaat - ook vertaald in het Engels. Wie daarvan gebruik wil maken, dient zelf een fm-ontvanger met headset mee te brengen.


De CobbenhagenAvond van zaterdag 22 juni begint 20.00 uur.
Adres: Studentenparochie Maranatha, Prof. Cobbenhagenlaan 19, 5037 DB Tilburg