Aanbevolen boeken voor deze zomer

De titels van de boeken die de beweging aanbeveelt om ook tijdens de vakantie de weg te blijven volgen.

Voor deze zomer zijn aanbevolen:
The Letters of Nicodemus (Engels) van Jan Dobraczynski, en, voor hen die het Italiaans machtig zijn, La verità nasce dalla carne, van Don Luigi Giussani.

Uit de inleiding van de reeks “Boeken van de Christelijke Geest”:
"God is mens geworden. Het onvoorzienbare is een echte gebeurtenis geworden: God heeft zichzelf metgezel van de mensen gemaakt, zodat het leven niet zinloos hoeft te zijn. De christelijke geest is de menselijkheid van de personen die verwonderd en bewogen zijn door deze gebeurtenis.
Deze teksten verwoorden dit in bijzondere mate. Met verschillende manieren van uitdrukking en vanuit diverse historische en psychologische perspectieven laat zich daarin een christelijke geest zien die de redelijkheid van het geloof verifieert in de omstandigheden van het leven. Het gaat dus om een menselijkheid die zijn passie voor het bestaan verwezenlijkt en zich toewijdt aan het drama van het leven met een realisme en een diepte die anders onmogelijk zouden zijn.”