Brief van Julián Carrón over het corona-virus

Julián Carrón over de gevolgen van het corona-virus. "Het geloof is erop vertrouwen dat Hij ons aan het roepen is. ‘Enkel wanneer een gefundeerde hoop overheerst, zijn we in staat de omstandigheden het hoofd te bieden zonder te vluchten’"
Julián Carrón

Beste vrienden,

Ofschoon er voor de maand april nog geen officiële maatregelen zijn afgekondigd, dwingen de huidige medische noodsituatie en de specifieke problemen die zich voordoen bij de organisatie van onze gestes, ons ertoe alle bijeenkomsten die we in deze tijd van het jaar gewoonlijk houden, te annuleren: de Geestelijke Oefeningen van de Fraterniteit, de Geestelijke Oefeningen van de young professionals, het Triduüm van de scholieren, de Goede Week van de studenten, de Kruiswegen, en de door mij op 1 april te houden School van de gemeenschap.

Deze beslissing, opgelegd door de noodsituatie, doet de verraderlijke aanwezigheid van het coronavirus onder ons niet verdwijnen en vermindert evenmin de provocatie die zij vormt: ze staat ons niet toe de andere kant op te kijken, alsof het ons niet raakt. Of we willen of niet, het raakt ons allemaal. En wij hebben dezelfde vraag als iedereen: hoe kunnen we deze omstandigheid als mensen het hoofd bieden?
(...)