Het nieuwe boek van Julián Carrón: Glinsterende ogen

In dit nieuwe boek laat Julián Carrón zich uitdagen door het duizelingwekkende tijdperk waarin we leven, een tijdperk waarin het ‘niets’ zo’n sterke schaduw werpt op ieders leven dat het ons zelfs laat twijfelen aan de positiviteit van het bestaan.

In dit boek laat de president van de Fraterniteit van Gemeenschap en Bevrijding zich uitdagen door het duizelingwekkende tijdperk waarin we leven, een tijdperk waarin het ‘niets’ zo’n sterke schaduw werpt op ieders leven dat het ons laat twijfelen aan de positiviteit van het bestaan en aan de uiteindelijke consistentie van de werkelijkheid; alles lijkt immers in het niets te eindigen, ook wijzelf. Paradoxaal genoeg laat deze context naar boven komen hoe onverdraaglijk het is te leven zonder zin en hoe onverwoestbaar wij ernaar verlangen gewild en geliefd te zijn. Op overtuigende wijze toetst Carrón de huidige gebeurtenissen aan allerlei ontoereikende pogingen om te overleven, van afleiding zoeken tot proberen te vergeten.
Op zoek naar een antwoord op het niveau van de uitdaging: naar een ‘jij’ dat de kreet van ons menszijn opvangt en een nieuwe liefde voor onszelf en ons leven opwekt. De ontmoeting met een levend christelijk gezelschap dat de gezamenlijke weg fascinerend maakt. Het getuigenis van een geloof dat de huidige ervaring binnengaat en nieuwe kennis en nieuwe genegenheid voortbrengt, een geloof dat al het ware, mooie en goede dat het op zijn weg tegenkomt, weet te valoriseren.

De pdf van het boek kan gratis gedownload worden en is ook bestelbaar in hardcopy (pocket).