Bernhard Scholz in gesprek met Julián Carrón (foto Archivio Meeting)

Waaruit ontspringt de hoop?

In het september nummer van Traces: de volledige tekst van het gesprek tussen Bernhard Scholz, voorzitter van de Rimini Meeting, en de leider van CL, Don Julián Carrón, opgenomen tijdens de speciale editie dit jaar van de Meeting.
Julián Carrón

“Ik geloof dat wat we hier meemaken een voorbeeld is van dit menselijk ontwaken. Wie had kunnen denken dat er in deze situatie een Meeting van deze omvang zou kunnen worden gehouden, met 120 locaties over de hele wereld en een bijna onvoorstelbaar niveau van creativiteit? Dit is slechts één voorbeeld, maar het bewijst dat als we de uitdagingen die een crisis met zich meebrengt maar openlijk aanvaarden, we een ontwaken van creativiteit en toewijding kunnen zien die velen verrast. Een ontwaken, niet - zoals we soms denken - ondanks de moeilijkheden, maar juist omdat er moeilijkheden zijn die ons dwingen andere paden en andere mogelijkheden te zoeken en verborgen bronnen te ontdekken die anders misschien niet aan het licht zouden komen. Veel van de nieuwe dingen die we op deze Meeting zien, zijn tot stand gekomen dankzij de uitdagingen van de afgelopen maanden. Los daarvan zou het jaren hebben gekost om ze te bedenken en te ontwikkelen. Ik ben uitgegaan van het voorbeeld van de Meeting omdat dat de meest concrete manier is om uw vraag te beantwoorden. Het ontwaken gebeurt hier ondanks alles direct voor onze ogen. "(...)

Hieronder de Engelse vertaling