Meeting Rimini 2020

De video's van de Meeting 2020 in Rimini

De speciale editie 2020 van de Meeting in Rimini, Zonder verwondering blijven we doof voor het verheven (A. Herschel). Speciaal omdat vanwege de bijzonder omstandigheden de meeting voornamelijk online plaatsvond. De belangrijkste video's.

In de video's wordt Engels gesproken of gebruik gemaakt van een Engelse voice-over.

Het leven: een mysterie
Zorg op elk moment voor de persoon, ga uit van de realiteit en niet van hoe die eruit zou moeten zien. Een getuigenis van drie doktoren: Theo Boer over euthanasie, Antonio Pesenti over de Covid-noodsituatie en Elvira Parravicini over neonatale zorg.In dialoog: Cornel West en Robert George
Twee Amerikaanse intellectuelen uit tegengestelde politieke kampen kwamen samen in een oproep voor 'de zoektocht naar waarheid en vrijheid van denken'. De laatste video van de serie "Niet te veel gevraagd - No es demasiado pedir - Niet te veel gevraagd".Hoop in leven houden als alles onmogelijk lijkt
In een door de pandemie aangetaste wereld hebben pijn, dood en ziekte niet het laatste woord. De getuigenissen van vier vrouwen uit Syrië, Rusland, Venezuela en Oeganda.De uitdagingen van het leven in het tijdperk van nihilisme
Filosoof Umberto Galimberti, voor het eerst te gast op de Meeting, en psychiater Eugenio Borgna praten over de grote vragen die in het leven van vandaag opkomen. Gemodereerd door Costantino Esposito.Wat is de oorspong van de hoop?
Is er hoop die niet alleen afhangt van gunstiger omstandigheden? Hoe kan het verlangen naar een betere toekomst niet worden teleurgesteld? Een dialoog tussen Bernhard Scholz, voorzitter van de Meeting en Julián Carrón, president van de Fraterniteit van Gemeenschap en Bevrijding.De droom van een lachwekkend man
De bewerking van Dostojevski's meesterwerk met acteur Mario Sala, ingeleid door Tatjana Kasatkina, van de Russische Academie voor Wetenschappen, met commentaar van studenten uit Modena en Moskou.Zonder verwondering blijven we doof voor het verhevene
Joseph Weiler, professor aan de New York University Law School en als Senior Fellow verbonden aan het Centrum voor Europese studies van Harvard University. Geïntroduceerd door Bernhard Scholz, President van Fondazione Meeting.De omhelzing. naar een cultuur van ontmoeting
Journalist Fernando De Haro interviewt filosoof, antropoloog en Spaanse schrijver Mikel Azurmendi.Angstwekkend en wonderbaarlijk geschapen: het wonder van de inter-afhankelijkheid
Scott F. Gilbert, emeritus Howard A. Schneiderman hoogleraar biologie, Swarthmore College. Geïntroduceerd door Giorgio Dieci, hoogleraar biochemie, Università degli Studi di Parma.Meeting 2020: de openingsbijeenkomst
Mario Draghi, voormalig president van de Europese Centrale Bank. Geïntroduceerd door Bernhard Scholz, voorzitter van de Meeting voor vriendschap tussen de volkeren.