Giovanni Francesco Romanelli, Johannes en Petrus bij het graf van Christus, 1640, Los Angeles County Museum of Art

Pasen 2021

De videoposter van Gemeenschap en Bevrijding voor Pasen 2021. De afbeelding is genomen uit "Johannes en Petrus bij het graf van Christus" van Giovanni Francesco Romanelli. 'Christus is verrezen' bevestigt de positiviteit van de werkelijkheid.

De mensen, jong en niet jong meer, hebben uiteindelijk één ding nodig: zeker te zijn van de positiviteit van hun tijd, van hun leven, zeker te zijn van hun bestemming.

'Christus is verrezen' bevestigt de positiviteit van de werkelijkheid; het is een liefdevolle bevestiging van de werkelijkheid. Zonder de Verrijzenis van Christus is er maar één alternatief: het niets.

Christus maakt zich als Verrezene in elke tijd aanwezig, door heel de geschiedenis heen. De Geest van Jezus, dus van het vleesgeworden Woord, maakt zich, voor de mens van elke dag, ervaarbaar in Zijn verlossende kracht voor heel het bestaan van het individu en van de mensengeschiedenis, in de radicale verandering die Hij teweegbrengt in wie op Hem stuit en Hem, zoals Johannes en Andreas, volgt.

Luigi Giussani
Muziek: Serie Spirito Gentil, Voi ch'amate lo Criatore. Laude Medievali, Jesu Christo glorioso, Koor van Gemeenschap en Bevrijding o.l.v. Pippo Molino