Paus Franciscus en Davide Prosperi tijdens een privé-audiëntie op 13 januari (© Vatican Media/Catholic Press Photo)

De brief van Davide Prosperi na zijn privé-audiëntie bij paus Franciscus

Op vrijdag 13 januari werd de voorzitter van de Fraterniteit van CL ontvangen door de Heilige Vader. Prosperi's boodschap aan de hele beweging na de ontmoeting met Paus Franciscus.
Davide Prosperi

Beste vrienden,

Ik wil jullie deelgenoot maken van de vreugde dat de paus mij afgelopen vrijdag in privé-audiëntie heeft willen ontvangen.
Ik heb hem kunnen vertellen van de weg die we in deze maanden na de dag op het Sint-Pietersplein – die we ons allemaal goed herinneren – hebben afgelegd. De Heilige Vader heeft bevestigd dat hij onze ervaring waardeert, daarbij in het bijzonder denkend aan zijn eerste ontmoeting met don Francesco Ricci en hoe het lezen van de teksten van don Giussani hem toen al enthousiasmeerde; hij begreep dat het een ‘spiritualiteit voor onze tijd’ was. Verder zei hij het gewaardeerd te hebben dat we bezig zijn gegaan met zijn toespraak en nodigt hij ons uit om de ingeslagen weg te vervolgen, daarbij ons verzekerend van zijn bereidheid ons te ondersteunen.
Ik heb hem verder geïnformeerd over de geste die we 20 januari a.s. zullen houden in Rome voor de vrede in Oekraïne, samen met monseingeur Paul Richard Gallagher en de directeur van Avvenire, Marco Tarquinio. Naar aanleiding hiervan heeft hij me, zoals hij op 15 oktober al gezegd heeft, herhaald dat hij erg rekent op onze steun voor zijn ‘profetie voor de vrede’.
Tenslotte vraagt de paus ons om te blijven bidden voor hemzelf en voor zijn missie.

Ik dank jullie hartelijk voor jullie vriendschap en groet jullie met genegenheid.

Davide Prosperi