Jesús Carrascosa (© Fraternità CL)

Wie was Jesús Carrascosa

Jesús Carrascosa, militant in een anarchistisch-christelijke beweging, ontmoette don Giussani in het midden van de jaren 1970. Deze ontmoeting markeerde zijn terugkeer naar de Kerk en het begin van CL in Spanje. In 1978 werkte hij mee aan de oprichting van de uitgeverij Ediciones Encuentro en vanaf 1979 gaf hij les op verschillende middelbare scholen in Madrid. In 1997 werd hij door don Giussani naar Italië geroepen om mee te werken aan de oprichting van het Internationaal Bureau van Gemeenschap en Bevrijding, dat in 2000 in Rome werd geopend en waarvan hij tot 2006 directeur was. Samen met zijn vrouw Jone speelde hij een fundamentele rol in de betrekkingen van CL met de heilige paus Johannes Paulus II in de laatste jaren van diens pontificaat. In 2022, op 83-jarige leeftijd, aanvaardde hij zachtmoedig het verzoek om de verantwoordelijkheid van CL in Spanje op zich te nemen, hem toevertrouwd door de Centrale Diaconie van de Fraterniteit.