Don Luigi Giussani, 1922-2005 (Foto: Fraternità di CL)

Don Giussani: de getuigenisfase in het zaligverklaringsproces gaat van start

Op 9 mei, het hoogfeest van Hemelvaart, zal de eerste openbare zitting worden gehouden door de aartsbisschop van Milaan in de basiliek van Sant'Ambrogio. De woorden van Davide Prosperi bij dit heugelijke nieuws

Het bisdom Milaan kondigde vandaag aan dat op donderdag 9 mei om 17.00 uur in de basiliek van Sant'Ambrogio in Milaan de aartsbisschop van Milaan, Zijne Excellentie Monseigneur Mario Delpini, de eerste openbare zitting zal houden van de getuigenisfase voor de zaak van de zalig- en heiligverklaring van de Dienaar Gods Luigi Giussani.

Bij deze aankondiging verklaarde Davide Prosperi, voorzitter van de Faterniteit van CL:

"De hele beweging van Gemeenschap en Bevrijding verwelkomt dit langverwachte nieuws met grote vreugde. Dit is een fundamentele stap in het zaligverklaringsproces van onze dierbare don Giussani. We zijn aartsbisschop Delpini, monseigneur Ennio Apeciti, de postulator professor Chiara Minelli en alle mensen die betrokken zijn bij dit proces zeer dankbaar voor het mogelijk maken van deze zeer gelukkige beslissing. En natuurlijk zijn we ook paus Franciscus zeer dankbaar, voor de aandacht en waardering die hij herhaaldelijk heeft uitgesproken, ook in het openbaar, voor don Giussani en voor de weg die de beweging momenteel inslaat.
We zullen het gebedsmoment in de basiliek van Sant'Ambrogio, dat het begin van deze nieuwe fase markeert, met liefdevolle en levendige deelname begeleiden en het verlangen dat we in ons hart meedragen dat don Giussani spoedig tot de zaligen en heiligen van de Heer gerekend zal worden in de handen van de Kerk leggen.
De taak die we onszelf vanaf nu toevertrouwen is om onze gebeden te intensiveren voor het welzijn van de zaak, voor degenen die betrokken zijn en zullen zijn in deze fase van het proces, en in het met nog meer kracht vragen om de voorspraak van de Dienaar Gods Luigi Giussani in onze intenties."

Zie ook de aankondiging op de website van het bisdom Milaan