Emmanuel Mounier (1905 - 1950)

'Opdat de waarheid geboren wordt uit het vlees'

‘Het is nodig te lijden opdat de waarheid geen doctrine blijft, maar geboren wordt uit het vlees’ - Presentatie van de Nederlandse vertaling van Emmanuel Mouniers Brieven over het lijden.

Zaterdag 30 januari 2021, 20.00 uur
On-line, in zoom! Mail uiterlijk 27 januari naar studentenkerkmaranatha@gmail.com dat u wilt deelnemen; dan krijgt u op 28 januari de zoom-link toegestuurd.

De Franse filosoof Emmanuel Mounier (1905 - 1950) was één van de grondleggers van het personalisme. De ervaring van de dood van zijn beste vriend als hij 22 is, de ernstige ziekte die zijn dochtertje Françoise blijvend ‘afwezig’ maakt, en de tragedie van de Tweede Wereldoorlog geven Mounier mettertijd een doorleefde blik op het mysterie van het lijden. Zijn brieven aan familie en vrienden tonen een diep-menselijke weg die ook vandaag - juist in de dramatische situatie waarin we ons allemaal bevinden - niet te vervallen in wanhoop of onverschilligheid, maar ‘ons voordeel te doen met de rijkdommen van het ongeluk dat ons treft’.

Het is voor het eerst dat er een werk van Mounier in het Nederlands verschijnt. De door de romanist Norbert van der Sluis pr. verzorgde en door Betsaida uitgegeven vertaling zal gepresenteerd worden door oud-journalist en Mounier-liefhebber Paul van Velthoven, studente filosofie Amber Bindels en studentenpastor Michiel Peeters.Vanwege de coronasituatie kunnen er op dit moment geen fysieke CobbenhagenAvonden plaatsvinden. Maar ook de on-line-CobbenhagenAvond is vrij toegankelijk. U bent van harte welkom! Vergeet niet uiterlijk 27 januari een mailtje te sturen naar studentenkerkmaranatha@gmail.com, om op 28 januari de zoom-link toegestuurd te krijgen. Graag tot ziens, via zoom, op 30 januari!