De 9e Rhein-Meeting in Keulen

Van 8 tot 10 maart 2024 gaan de deuren van het Keulse Maternushaus open voor de Rhein-Meeting van dit jaar: "Waarom hebben we niet genoeg aan onszelf?" - de leidende vraag van dit driedaagse culturele evenement

Prof. dr. Javier Prades, hoogleraar dogmatiek en rector van de Universidad Eclesiástica San Dámaso in Madrid, zal spreken over de fundamentele vraag hoe we onze zoektocht naar zin en geluk kunnen vormgeven in het licht van de uitdagingen en problemen van vandaag. Prof. dr. Armin Grunwald, natuurkundige, filosoof en expert op het gebied van technologiebeoordeling, zal het hebben over de menselijke rede en kunstmatige intelligentie. Dr. Katharina Erling, kunsthistorica, en Christoph Scholz, kunstenaar en journalist, zullen het over kunst hebben aan de hand van geselecteerde schilderijen. Met het oog op de tragische gebeurtenissen in het Heilige Land zal Andrea Avveduto van de vereniging Pro Terra Sancta bespreken hoe we de taken van christenen vandaag de dag kunnen begrijpen en een weg kunnen vinden voor dialoog en verzoening.

Op zaterdag 9 maart kunnen kinderen vanaf groep 4 een bezoek brengen aan het Duitse lucht- en ruimtevaartcentrum (DLR) in Keulen. Dit is alleen mogelijk met voorafgaande registratie. Elk kind krijgt een badge met zijn of haar erop voor toegang tot het DLR. U moet uw kind voor 15 februari registreren! Naar het registratieformulier

Verdere hoogtepunten van het programma, zoals het gezamenlijke diner op zaterdag (hier registreren) en meer informatie vindt u in het programma op de website van Rhine Meeting.