Paus Franciscus tijdens de algemene audiëntie van 11 oktober 2023 (foto: Vatican Media)

Paus Franciscus: "Het midden-oosten heeft vrede nodig"

De woorden van paus Franciscus aan het einde van de Algemene Audiëntie op woensdag 11 oktober

"Ik blijf met tranen en bezorgdheid volgen wat er in Israël en Palestina gebeurt: veel mensen gedood, anderen gewond. Ik bid voor de families die een feestdag hebben zien veranderen in een dag van rouw, en ik vraag dat de gijzelaars onmiddellijk worden vrijgelaten. Het is het recht van degenen die worden aangevallen om zichzelf te verdedigen, maar ik maak me grote zorgen over de totale belegering waaronder de Palestijnen in Gaza leven, waar ook veel onschuldige slachtoffers zijn gevallen. Terrorisme en extremisme helpen niet om een oplossing te vinden voor het conflict tussen Israëli's en Palestijnen, maar wakkeren haat, geweld en wraak alleen maar aan. Het Midden-Oosten heeft geen oorlog nodig, maar vrede, een vrede gebouwd op dialoog en de moed van broederschap."
Paus Franciscus, Algemene Audiëntie (Sint-Pietersplein, 11 oktober 2023)

Uit de audiëntie van 11 oktober 2023 zie vatican.va (Engels)