Groeien en laten groeien in tijden van pandemie

Zaterdag 24 april 2021, 20.00 uur, zal tijdens een CobbenhagenAvond het nieuwste boek van Julián Carrón, 'Opvoeding is zelf-communicatie', een antwoord op paus Franciscus' oproep tot een 'Global Compact on Education', worden gepresenteerd.

Julián Carrón (Navaconcejo, Spanje, 1950) doceerde lange tijd Heilige Schrift aan de Universiteit van San Dámaso in Madrid. In 2005 volgde hij Luigi Giussani op als leider van de kerkelijke beweging Gemeenschap en Bevrijding (Comunione e Liberazione, CL), gericht op de opvoeding van jonge en niet meer zo jonge mensen, waarbij opvoeding begrepen wordt als een binnenleiden in de werkelijkheid als geheel.In antwoord op de oproep van paus Franciscus tot een 'Global Compact on Education' publiceerde Carrón vanuit de educatieve ervaring van CL 'Opvoeding is zelf-communicatie', waarin hij aan de hand van concrete voorbeelden laat zien hoe opvoeding het meedelen is van de manier waarop de opvoeder zelf in de werkelijkheid staat.

De Nederlandse uitgave van deze tekst (Betsaida: 's-Hertogenbosch 2021, ISBN 978.94.93.207.042, € 5,90) zal tijdens een on-line-bijeenkomst gepresenteerd worden door Frank van der Duyn Schouten, Hans van Mourik Broekman en de auteur zelf.
Prof. dr. F.A. van der Duyn Schouten was rector magnificus van Tilburg University (1999-2008) en de Vrije Universiteit (2013-2015) en is als lid van de Raad van toezicht betrokken bij de Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs.
Mr. H. van Mourik Broekman is rector van en geeft les aan het Liverpool College in Schotland en is de auteur van verschillende teksten over opvoeding, waaronder
'Confessions of a Headteacher. Ruminations in Lockdown'
De avond wordt gemodereerd door Laurens Peeters, directeur van Basisschool Misha de Vries in Vught.

De bijeenkomst zal geheel te volgen zijn in zowel het Nederlands als het Engels en Duits (de voertaal is Nederlands, maar er is Engelse en Duitse vertaling beschikbaar. Carrón spreekt in het Engels, maar wordt in het Nederlands vertaald).Vanwege de coronasituatie kunnen er op dit moment geen fysieke CobbenhagenAvonden plaatsvinden. De presentatie vindt dus geheel on-line plaats en is vrij toegankelijk. U bent van harte welkom! Mail uiterlijk 21 april naar studentenkerkmaranatha@gmail.com dat u wilt deelnemen; dan krijgt u op 24 april de zoom-link toegestuurd.